De hoeveelheid topontwikkelaars die staan te popelen om een Wii-project te doen, lijkt met de dag groter te worden. De baas van Team Ninja, Tomonobu Itagaki, denkt eraan om een Wii-project te doen als hij klaar is met de huidige games in ontwikkeling. Hij denkt dan vooral aan knokken met een Japans zwaard, iets dat Red Steel ook al heeft gedaan op de Wii. Team Ninja is onder andere verantwoordelijk voor Ninja Gaiden, één van de beste Xbox-titels, welke op dit moment voor de Playstation 3 in ontwikkeling is als port van Ninja Gaiden Black. Ook was het bedrijf verantwoordelijk voor de Dead or Alive games, en ook de Dead or Alive Xtreme games.

Over Dead or Alive Xtreme 2 heeft hij nog wel wat te zeggen. De game, die voornamelijk draait om onafhankelijk van elkaar bewegende tieten, werd tamelijk de grond in gestampt door zowel pers en publiek. Volgens Itagaki begrijpen we het echter niet. De game zou namelijk bedoeld zijn als parodie op Japanse tv-shows over dames in bikini's, waardoor Europeanen en Amerikanen het niet zouden snappen. Hij zegt dat de game eigenlijk als grap bedoeld was. Hij vindt het nog steeds de beste game in zijn genre op de markt. Wij vragen ons echter af hoe breed dat genre volgens hem is.

We hebben dan ook liever een serieuze zwaardvechtgame op de Wii die de kwaliteit van Ninja Gaiden benadert, dan een slap aftreksel dat draait om onafhankelijk van elkaar bewegende tieten.

Als wij ook zulke shows hadden, zouden we de game vast beter vinden...