Met de PC-versie van Team Fortress 2 kunnen sinds kort voorwerpen verzameld worden zoals verschillende hoedjes. Hoe meer speeltijd een speler heeft, hoe groter de kans op nieuwe voorwerpen.  Met een zogenaamde "idling"-applicatie kan een speler in een server zijn, zonder te spelen en zo voorwerpen verzamelen. Normaal gesproken wordt een inactieve speler automatisch van de server verwijderd, met deze applicatie gebeurt dat niet.

"Omdat we nog geen beleid hadden [voor externe applicaties], worden voorwerpen die zijn verkregen door vals te spelen alleen verwijderd", zegt Valve's Erik Johnson op het Team Fortress 2-blog. "Vanaf nu, als een speler wordt betrapt op het gebruik van externe applicaties, worden al hun vrijgespeelde voorwerpen verwijderd. Voor de geïnteresseerden: slechts 4,5% van de TF2-community zal iets merken van dit opschoningproces."

Verbetering

Johnson belooft iedereen die zich wel aan de regels heeft gehouden een nieuwe hoed. Bovendien verhoogt Valve de kans op een voorwerp tegen te komen in het spel. "We realiseren ons dat er een grote vraag is naar voorwerpen, en we zijn nog bezig met een systeem dat ervoor zorgt dat mensen de deze op nieuwe manieren kunnen verkrijgen (via ruilen of het omzetten van dubbele voorwerpen naar het gewilde voorwerp). We moeten echter een lijn trekken bij het gebruik van externe applicaties."