Sony heeft toegezegd dat de zogenaamde PS3 tard-pack van 499 dollar volledig zal zijn op te waarderen. Zo zul je elk formaat harde schijf kunnen gebruiken om je opslaggeheugen te vergroten. Een standaard ATA drive is te gebruiken en waarschijnlijk zul je ook wel moeten, want topman Phil Harrison heeft in een recent interview gezegd geen plannen te hebben om harde schijven te gaan verkopen speciaal voor de PS3.

Een woordvoerder van Sony heeft gezegd dat er voor de PS3 zowel een WiFi-adapter en een adapter zal komen voor opslagmedia als MemorySticks en SD-kaarten.

De HDMI-poort die wel op de 599 dollar versie zit, zal als enige niet te upgraden zijn op de 499 dollar versie. Dit betekent dus dat het beeldsignaal analoog via de component kabel doorgegeven zal worden. Component kan echter ook gewoon een resolutie van 1080p aan. Het is echter de vraag of we hier in de toekomst iets aan zullen hebben, want de meeste tv's accepteren niet een 1080p signaal via component. Dit gebeurt in het algemeen via HDMI.

Beide versies zullen overigens gewoon geleverd worden met draadloze door bluetooth ondersteunde controllers.