Take-Two verzoekt modders om Grand Theft Auto-mods te wissen

Take-Two verzoekt modders om Grand Theft Auto-mods te wissen

Take-Two Interactive is de afgelopen dagen bezig met het eisen dat diverse Grand Theft Auto-mods worden verwijderd.

Dat doet het bedrijf via zogenaamde DMCA takedown-berichten. Deze berichten worden naar de makers van mods gestuurd. Daarin wordt geclaimd dat de mods de auteursrechten van de uitgever schenden en het dus moeten verwijderen. 

Onder andere mods voor GTA 5 waarin maps gebaseerd op oudere GTA-games worden nagebootst, zoals Vice City en San Andreas, zijn het slachtoffer, maar ook mods voor de oudere games in de reeks zelf lijken inmiddels in het vizier van Take-Two te zijn gekomen.

ModDB, een bekende website over mods, heeft contact opgenomen met Take-Two om te achterhalen waarom de uitgever dit plots doet, maar vooralsnog is er geen duidelijk antwoord gekomen. Fans speculeren dat advocaten van Take-Two mod-databases afzoeken naar termen als Vice City, Liberty City en San Andreas.

Wel zijn de richtlijnen voor het modden van GTA-games sinds 2019 aangescherpt. Zo mogen er geen andere IP's in de games worden gemod. Het lijkt nu een nieuwe ongeschreven regel te zijn dat er ook geen content uit eerdere GTA-games naar nieuwe GTA-games mag komen.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Triest bedrijf is triest. Waar ze ooit zo ubercool waren met GTA en persiflage er in verstopt zijn ze nu een stel melkende zeikerds geworden.

0

Aanbevolen voor jou