'Red Dead Redemption 2 zal niet concurreren met GTA Online' | Gamer.nl

'Red Dead Redemption 2 zal niet concurreren met GTA Online' | Gamer.nl

In een presentatie voor aandeelhouders van Take-Two heeft CEO Strauss Zelnick gezegd erg enthousiast te zijn over Red Dead Redemption 2 en de online mogelijkheden. Hij zegt dat de game niet gaat concurreren met GTA Online.

''Ik durf te zeggen dat entertainment een uitzonderlijk geval is, in dat entertainmentproducten nooit met anderen concurreren. Je hebt entertainment nooit echt nodig. Entertainment is iets dat je wilt hebben, niet iets dat je nodig hebt. Als niets op de markt je aanspreekt, dan is er geen reden om iets te halen. Ik denkt dat het succes van Red Dead Redemption 2 dus gedreven zal worden door de kwaliteit ervan, net zoals de kwaliteit van GTA Online.''

Zelnick benadrukte dat ze behalve de singleplayer ook erg enthousiast zijn over wat het online-gedeelte van de game gaat brengen. Daarbij gaf hij ook aan dat de game goed ondersteund gaat worden door de marketing teams van de uitgever.

Tot slot maakte Zelnick enkele cijfers bekend over de eerste Red Dead Redemption. De game verkocht in het eerste jaar maar liefst 8,5 miljoen keer en werd in totaal 15 miljoen keer verscheept. Volgens analisten Cowen & Company zal de opvolger minstens dit aantal moeten behalen.

Red Dead Redemption 2 staat gepland voor dit najaar en verschijnt op PlayStation 4 en Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou