Take-Two: GTA 6-lek beïnvloedt ontwikkeling van game niet

Take-Two: GTA 6-lek beïnvloedt ontwikkeling van game niet

Volgens de CEO van Take-Two, Strauss Zelnick, heeft de grote GTA 6-lek van september geen invloed op de verdere ontwikkeling van de game.

Eerder waren hier nog twijfels over, omdat de hacker van het spel dreigde de broncode online te plaatsen. Een mogelijk gevolg daarvan zou zijn dat ontwikkelaars grote stukken moesten herschrijven. De CEO van Take-Two bevestigt nu dus dat de ontwikkeling van GTA 6 geen vertraging oplevert.

“De lek was heel ongelukkig en we nemen het zeer serieus”, zegt Zelnick tijdens een bespreking over financiële cijfers van het bedrijf. “Er is gelukkig geen bewijs dat er materiële assets gestolen zijn. De leak heeft op geen enkel vlak invloed op de ontwikkeling van de game, maar de situatie is nog steeds erg spijtig en we zijn nóg waakzamer geworden op het gebied van cybersecurity.”

Halverwege september lekte een grote hoeveelheid beelden van GTA 6, het langverwachte vervolg op GTA 5 uit 2013. De hacker verspreidde zo’n honderd video’s aan ruwe gameplay op het internet. De situatie groeide uit tot een van de grootste lekken in de geschiedenis van de game-industrie en de ontwikkelaars waren gedwongen om met een statement naar buiten te komen.

Eind september bevestigde de Britse politie dat een tiener is opgepakt die verdacht wordt van zowel de GTA 6-lek als een lek rondom taxibedrijf Uber. De zeventienjarige jongen wilde een gelddeal sluiten met Rockstar voor de broncode die hij claimde te bezitten.

Het is nog niet duidelijk wanneer GTA 6 echt het daglicht mag zien. Het kan nog jaren duren voordat de game officieel uitkomt.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik verwacht zelf 28 november nog wel iets aan teaser materiaal van GTA 6 ter viering van het 15 jarig jubileum van het eerste deel uit de serie.

0

1997 was niet 15 jaar geleden ben ik bang. 25 jaar geleden is het alweer.

0
test

@gimbal2 O ja dat bedoelde ik ;) De jaren gaan schijnbaar sneller dan dat ik ze afstreep haha

0
test

@FrozenOne-94 Mocht het dit jaar nog gebeuren, zal het idd in die week plaatsvinden. Maar ik zet mn geld eerder op een trailer in 2023 met misschien een release in 2024. Iedereen zei dat 27 oktober ook al de aankondiging zou komen met de anniversary van Vice City of het begin van het GTA online UFO event, was een beetje van een koude kermis thuiskomen.

0
test

Maar wellicht wel tijd om een echte trailer te publiceren?

0

Aanbevolen voor jou