Beste vriendjes zullen ze nooit worden, maar Grand Theft Auto publisher Take Two en anti-games advocaat Jack Thompson hebben blijkbaar wel ingezien dat het tijd was voor een wapenstilstand. De twee partijen zijn rond de tafel gaan zitten en hebben een schikking getroffen betreffende de lopende aanklachten die ze tegen elkaar hadden aangespannen. De juridische strijd, die inmiddels al jaren aan de gang is, lijkt hiermee met een sisser af te lopen.

In de schikking gaat Thompson akkoord met de volgende zaken:

Hij mag publisher Take Two en de daarmee samenwerkende bedrijven niet langer aanklagen. Thompson mag ook niet dreigen met mogelijke aanklachten en hij mag de distributie en verkoop van games, die zijn uitgegeven door Take Two, niet in de weg staan.

Ook mag hij niet langer aan Take Two en de daarmee samenwerkende bedrijven verkondigen dat ze ergens schuldig aan zijn vanwege het uitbrengen en verkopen van games. Bovendien mag hij niet rechtstreeks contact meer opnemen met Take Two; hij is voortaan verplicht om dat via diens advocaten te doen.

Echter, Thompson mag nog wel zijn kritiek uiten op de inhoud van Take Two games en hij mag ook nog steeds optreden als bemiddelende advocaat voor andere partijen die Take Two aan willen klagen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de twee partijen tot een schikking zijn gekomen. Waren ze het zat? Kwam Thompson tot de conlusie dat het geen zin meer had? Wat de werkelijke reden ook is, een direct gevolg van de schikking is dat Jack Thompson zich niet langer druk hoeft te maken over een mogelijke straf wegens minachting van het hof in de Bully zaak van vorig jaar oktober.