Nieuws
Sonic Frontiers

Takashi Iizuka wordt creative officer Sonic binnen Sega

Werkte eerst als hoofd van het Sonic-team

Geschreven door Jari Klapwijk op
Takashi Iizuka, voormalig hoofd van het Sonic-team, wordt creative officer van Sonic binnen de Amerikaanse tak van Sega.

Dat heeft het bedrijf aan aandeelhouders gemeld (via VGC). Hij neemt die nieuwe positie naar verwachting vanaf 1 april in. Het is nog onduidelijk welke invloed dat heeft op zijn huidige functie. Ook is het nog niet duidelijk of er een vervanger komt.

Iizuka werkt al sinds de jaren 90 aan Sonic. Eerst werkte hij als designer aan Sonic the Hedgehog 3. Later was hij mede verantwoordelijk voor het oprichten van Sonic Team USA. Hij vervulde daar de rol van regisseur voor Sonic Adventure 2, Sonic Heroes en Shadow the Hedgehog.

Iizuka liet eerder al weten dat Sonic Frontiers grote invloed gaat uitoefenen op de toekomst van de games. "Net als met Sonic Adventure hebben we met Sonic Frontiers als doel om een game te maken die als hoeksteen fungeert voor toekomstige Sonic-games. Het is een gloednieuwe benadering voor de reeks, maar we zijn ons er ook bewust van geweest Sonics roots te eren, de game moet nog steeds als een Sonic-game voelen."

Sonic Frontiers komt is sinds 8 november uit voor pc, Xbox One, Xbox Series X en S, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. De game bevat een open spelwereld, maar spelers stuiten geregeld op secties die aanvoelen als traditionelere Sonic-levels. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Meld je aan voor het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming! Final Fantasy-maker: 'Term 'jrpg' voelde discriminerend'
0

Reacties op: Takashi Iizuka wordt creative officer Sonic binnen Sega

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.