Nieuws
Battleborn

Systeemeisen Battleborn voor pc bekendgemaakt

Details over modi en progressie ook vrijgegeven

Geschreven door Aida . op

2K Games en Gearbox hebben de minimale en aanbevolen systeemeisen voor de pc-versie van Battleborn bekendgemaakt. De informatie is te lezen in een nieuw bericht op de 2K-blog, waarin onder andere ook details over de verschillende modi, progressie en de personages te lezen is. 

Ten eerste ondersteunt de pc-versie van Battleborn meerdere gamepads, PlayStation 4- en Xbox One-controllers. Ondersteuning voor de Steam-controller wordt na de lancering van de game toegevoegd. Daarnaast bevestigen 2K en Gearbox dat ondersteuning voor onder andere 4K-schermen op de lancering van de game niet beschikbaar is, maar dat het team er actief onderzoek naar doet.

De minimale systeemeisen voor Battleborn op pc zijn als volgt:

Besturingssysteem: Windows 7 x64-Bit of hoger
Processor: Intel i5-750 / AMD Phenom IIx4 945
RAM-geheugen: 6 GB
Harde schijf: 30 GB vrije ruimte
Videogeheugen: 1 GB
Minimaal vereiste videokaart: AMD HD 6870 / Nvidia GeForce GTX 460 of hoger met PhysX-ondersteuning
DirectX: Versie 11
Input: Keyboard of duaal analoog gameplay

Aanbevolen systeemeisen:

Besturingssysteem: Windows 7 x64-Bit of hoger
Processsor: Intel i5-750 / MAD Phenom IIx4 945
RAM-geheugen: 6 GB
Harde schrijf: 50 GB vrije ruimte
Videogeheugen: 2 GB
Aanbevolen videokaart: AMD HD 7850 / Nvidia GeForce GTX 660 of hoger met PhysX-ondersteuning
DirectX: Versie 11
Input: Keyboard of duaal analoog gamepad

2K en Gearbox geven in het bericht daarnaast details over de verschillende modi die het spel te bieden heeft. In de verhaalmodus moeten spelers de laatste ster in het universum redden van de antagonist Rendain en de Varelsi. De verhaalmodus bestaat uit een solo en co-op speelmogelijkheid. Daarnaast biedt de game een Hardcore-optie voor de verhaalmodus, waardoor gevechten vele malen moeilijker worden gemaakt, maar de speler wel extra loot en nieuwe content terugkrijgt.

De Competitive Multiplayer in Battleborn bestaat uit drie modi, namelijk Incursion, Capture en Meltdown. In Incursion moeten spelers drones uitschakelen voordat de vijand dat bij hen doet. In Capture is het de bedoeling dat spelers controle behouden over hun gevangenen, terwijl in Meltdown elk team groepen volgelingen de dood instuurt door ze naar een gigantische verbrandingsoven te sturen. Het team met de meeste ijzerschroot wint.

Het spel ondersteunt daarnaast skill-based matchmaking en privé gevechten. Spelers verzamelen tijdens het spelen van Battleborn experience points, die zij kunnen gebruiken voor Helix-aanpassingen, het Command Rank en de Character Rank. De Helix leert personages nieuwe dingen, een hoger Character Rank geeft toegang tot titels en skins en de Command Rank zorgt onder andere voor het ontgrendelen van nieuwe personages.

Als laatst bevestigt het bericht dat Battleborn split-screen ondersteunt op PlayStation 4 en Xbox One. Het spel biedt daarnaast de mogelijkheid teams in kleuren in te delen, wat kan helpen voor spelers die kleurenblind zijn.

Een open bèta voor Battleborn begint op 8 april voor PlayStation 4. De bèta start op 13 april voor pc en Xbox One. Tijdens deze bèta zijn twee verhaalmissies beschikbaar en de multiplayermodi Incursion en Meltdown. Daarnaast zijn alle 25 helden uit de game beschikbaar. 

Bron: 2K Blog

Dit artikel delen:

Lees meer

Amerika ligt in puin in Homefront: The Revolution 16-jarige zet game op Steam zonder goedkeuring van Valve
1

Reacties op: Systeemeisen Battleborn voor pc bekendgemaakt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 30 maart 2016 17:45
  Stelt geen reet voor. Om mijn FX-4130 (5.7/10) maar eens naast de i5-750 (5.2/10) te leggen. Elke "nieuwe" gpu naast/boven een 650/67xx serie is ook voldoende.

  Qua RAM betreft, behoorlijk bizar. Het lijkt wel of ze je een 64x door de strot willen duwen. Terwijl kant en klare game pc's (800/1500 euro) 2x4GB hebben. Dus je kunt het gewoon niet op een 32-bit spelen, ook al is 4GB ruim voldoende om dit spel te kunnen draaien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.