In de nieuwe Syndicate nemen spelers de rol aan van Miles Kilo, werkzaam voor het Eurocorp-syndicaat bekend van eerdere delen uit de serie. De wereld wordt beheerst door deze syndicaten, die vrij inzicht hebben in het gedrag van mensen op aarde via een chip die in hun hersenen geplaatst is. 

Als Kilo kunnen spelers de tijd vertragen, door muren heen kijken en zichzelf toegang verschaffen tot de digitale apparaten die de spelwereld rijk is. Ook kunnen zij via Dart Vision het brein van computergestuurde personages hacken en zo waardevolle informatie in handen krijgen. 

De Syndicate-reboot belooft verder een online coöpervaring voor vier spelers, die negen op de oorspronkelijke Syndicate gebaseerde missies bevat. Het verhaal van de game is geschreven door Richard Morgan, die eerder verantwoordelijk was voor dat van Crysis 2 en daarbij een bekende auteur is van sciencefictionboeken. 

Wanneer de game uitkomt en voor welke platformen, is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk volgt een officiële aankondiging snel, mogelijk via het Zweedse - Starbreeze is gevestigd in Zweden - tijdschrift Game Reactor. De ontwikkelaar liet kort voor de Gamescom-beurs al weten dat de onthulling van zijn nieuwe project niet meer lang op zich zou laten wachten.