De Nederlandse uitgever LIghthouse Interactive heeft vandaag aangekondigd dat er een aanvulling zal verschijnen op de goed ontvangen ruimte-strategiegame Sword of the Stars.

De uitbreiding introduceerd één geheel nieuw ras, de Zuul genaamd, een zeer agressief en bloeddorstig volkje. Zo'n nieuw ras brengt natuurlijk flink wat nieuwe schepen met zich mee, maar daarnaast zijn ook voor de bestaande rassen nieuwe schepen aan het spel toegevoegd zodat deze weerstand kunnen bieden aan de kracht van de Zuul.

Verder zijn er 15 nieuwe wapens en 25 nieuwe technologien aan het spel toegevoegd. Ook staan er twee gloednieuwe scenario's te wachten en 5 nieuwe soorten galaxies. Daarnaast zijn er tal van verbeteringen in het spel zelf doorgevoerd. De interface is op diverse punten op de schop genomen, er zijn meer diplomatieke mogelijkheden en ook kun je zelf handelsroutes uitstippelen. De gevechten hebben meer tactische diepgang gekregen en na afloop kun je in uitgebreide statistieken zien hoe de gevechten hebben uitgepakt. Born of Blood wordt ergens in april op de markt verwacht. In dit persbericht kun je lezen over alle verschillende vernieuwingen.