Switch-hacker Gary Bowser pleit schuldig

Switch-hacker Gary Bowser pleit schuldig

Gary Bowser, die door Nintendo werd aangeklaagd wegens de verkoop van modchips voor de Switch, heeft schuldig gepleit.

De Canadese hacker Bowser en partner Max Louarn, beiden lid van een hackersteam genaamd Team-Xecuter, werden in 2020 opgepakt en aangeklaagd voor zo'n elf misdrijven. Nintendo spande eerder dit jaar in Seattle een rechtszaak tegen hen aan wegens de verkoop van modchips om de Nintendo Switch mee te hacken.

In plaats van een rechtszaak door te laten gaan, heeft Bowser schuldig gepleit voor twee misdrijven gerelateerd aan het hacken, zo valt te lezen op TorrentFreak. Hij biedt aan om 4,5 miljoen dollar te betalen aan Nintendo en mee te helpen bij het vinden van andere leden van zijn hackersgroep.

Daarmee komen alle andere aanklachten te vervallen, maar de rechter waarschuwt dat Bowser alsnog in de gevangenis terecht kan komen voor de twee misdrijven waar hij schuldig voor pleitte. Beide misdrijven kunnen elk maximaal vijf jaar gevangenisstraf opleveren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Hij biedt aan om 4,5 miljoen dollar te betalen" Hmmm.. het lijkt erop dat hij dus heel wat geld heeft verdient aan de verkoop van de modchips en andere hacks.

0
test

Ik zal de politie even helpen: Max Louarn zit in Frankrijk en vierde gister halloween ... verkleed als piraat. true story.

0

Aanbevolen voor jou