Bij Yahoo Finanzen is een persbericht verschenen waarin staat dat de in Düsseldorf gevestigde uitgever Swing! Entertainment zo goed als failliet is. Men heeft namelijk uitstel van betaling aangevraagd omdat men de openstaande schulden niet weet af te lossen. Wanneer men niet snel investeerders vindt dan is het voorgoed gebeurd met de uitgever. Swing! is onder andere bekend van de Europese distributie van Enclave, de hack & slash game die op de Xbox reeds een aardig succes was. Men stond op het punt dit spel ook naar de PC te brengen. Wat er na het failliet gaan van de firma met dit spel zal gaan gebeuren is nog onbekend.

Ook onbekend is het lot van de reeds sinds mensenheugenis in ontwikkeling zijnde MMORPG Shadowbane die ook door Swing! naar Europa gebracht zou worden. Hierbij zou het echter nog kunnen dat de uitgever voor de Amerikaanse versie, Ubisoft, ook de distributie voor Europa op haar rekening neemt.

Het failliet gaan van Swing! geeft maar weer eens aan hoe moeilijk het is om je als uitgever te handhaven in een slecht economisch klimaat waarbij ook nog eens het gros van de potentiële consumenten ervoor opteert je producten te stelen in plaats van aan te schaffen.