'Swatter' krijgt 16 maanden cel | Gamer.nl

'Swatter' krijgt 16 maanden cel | Gamer.nl

Het Canadese Lizard Squad-lid dat meermalen de SWAT op vrouwelijke League of Legends-spelers afstuurde, krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt.

De 17-jarige gamer stuurde SWAT-eenheden af op vrouwelijke spelers die zijn vriendverzoeken negeerden. Hij zette een gijzeling of bommelding in scène, waardoor de SWAT de huizen van zijn slachtoffers binnenviel. Op deze wijze zorgde hij er ook voor dat Disneylands Space Mountain tijdelijk niet toegankelijk was.

Ook belde de jongen enkele slachtoffers 's nachts op, maakte hij hun persoonlijke informatie openbaar en liet hij een pizza bezorgen die de slachtoffers niet besteld hadden. Eerder dit jaar bekende de tiener schuld voor zijn daden. Hij werd opgepakt na een livestream waarin hij de SWAT op gamers afstuurde.

Celstraf
De 17-jarige heeft al acht maanden cel achter de rug. Hij heeft nog eens acht maanden voor de boeg. Gedurende deze periode heeft hij geen internettoegang. Na de celstraf volgen nog acht maanden waarin hij onder toezicht gehouden wordt.

De moeder van de jongen mist haar zoon, maar ziet dat hij door de celstraf minder in zichzelf gekeerd wordt. "Ik wil dat hij gelukkig wordt en dingen wil gaan ondernemen, niet dat hij zich zó gedraagt. Zo heb ik hem niet opgevoed, om wraak te nemen op vrouwen."

Loser
De rechter waarschuwde de tiener dat leven met een computer als enige gezelschap "het leven van een loser" was. "Het is jouw taak om de jongen in je te vinden die zoveel potentie heeft", zei de rechter tijdens het vonnis.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou