Super Smash Bros. Wii U vaker gereserveerd dan Mario Kart 8 | Gamer.nl

Super Smash Bros. Wii U vaker gereserveerd dan Mario Kart 8 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"De lancering van Mario Kart 8 heeft onze Wii U-verkopen verdubbeld", aldus Fils-Aime. Hij verwacht dat Super Smash Bros. Wii U ook zal zorgen voor meer consoleverkopen, wat op zijn beurt weer meer grote franchise moet aantrekken. "Klanten kopen de hardware zodat ze de software kunnen spelen", zegt Fils-Aime. "Als er veel goede games [voor een console] zijn, krijg je klanten."

Super Smash Bros. Wii U maakt gebruik van Nintendo's Amiibo-figurines. Ook andere Nintendo-titels als Hyrule Warriors en Mario Kart 8 ondersteunen de figurines. Nintendo is in gesprek met third party-ontwikkelaars om ondersteuning van deze figuurtjes ook naar andere Wii U-games te brengen. Ook krijgt de 3DS ondersteuning voor de Amiibos. Mario Kart 8 is inmiddels 3,49 miljoen keer verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou