Super Smash Bros. komt dit jaar naar Switch | Gamer.nl

Super Smash Bros. komt dit jaar naar Switch | Gamer.nl

Aan het einde van de Nintendo Direct werd een nieuwe Super Smash Bros.-game voor de Switch aangekondigd.

De vechtgame moet ergens dit jaar verschijnen. Meer details, waaronder de releasedatum en de precieze inhoud van het spel, zijn niet bekendgemaakt. Wel was duidelijk dat de Inklings uit Splatoon in de game zitten.

Gamemaker Masahiro Sakurai heeft via Twitter bevestigd dat hij werkt aan Smash Bros. voor Nintendo Switch. AllSourceGaming vertaalde zijn Japanse tweet: "Op dit moment zijn we bij het stadium waar we de game hebben onthuld, maar ik heb dag na dag stilletjes aan deze game gewerkt. Wacht alsjeblieft tot we meer informatie kunnen vrijgeven, of tot releasedag!". Sakurai was regi eur van alle voorgaande games uit de serie en werkte verder aan veel Kirby-titels, Kid Icarus: Uprising en de geprezen 3DS-puzzelaar Meteos.

Hoewel een releasedatum nog niet is aangekondigd, is het mogelijk dat Nintendo de multiplayergame wil gebruiken om zijn betaalde online dienst aan te prijzen. Die dienst moet in september verschijnen.

Vorig jaar schreven we een artikel over Wat wij willen zien in Super Smash Bros. Switch. In de afgelopen jaren zijn games in de franchise alsmaar completer geworden, zonder af te doen aan de ijzersterke basis van de serie. Het zou echter zonde zijn om zomaar een overzetting van de Wii U-versie te maken, want er zijn nog genoeg goede ideeën.

Smash Bros
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou