De Nederlandse Nintendo-fansite Club Nintendo had recentelijk een interview met Nintendo Benelux, wat resulteerde in een aantal interessante feiten.

Zo komen we te weten dat Super Mario Sunshine, gepland voor eind 2002, al wel eens eerder uit zou kunnen komen dan verwacht. Ook Eternal Darkness kunnen we nog dit jaar verwachten, aldus Nintendo.

Zullen “the Legend of Zelda” en “Metroid Prime” dit jaar nog in Europa verschijnen? Het zal een grote teleurstelling zijn als we in Europa weer buiten de boot vallen.

Hier durf ik helaas nog niets over te zeggen. In het verleden is gebleken dat release data regelmatig verschoven worden. Wel kan ik vertellen dat Super Mario Sunshine en Eternal Darkness nog dit jaar zullen verschijnen. Super Mario Sunshine kan weleens eerder komen dan de meeste mensen verwachten.Ook komen we te weten dat Nintendo Benelux nog nooit zoveel geld aan marketing heeft kunnen besteden. Het is zelfs het dubbele van wat er voor de marketing van de Gameboy Advance ter beschikking stond, en dat was destijds al een recordbedrag.

Nintendo bevestigd ook wederom dat de voornaamste doelgroep er eentje is tussen de 17 en 24 jaar. De meeste GameCube reclames/acties zullen dan ook te zien zijn op zenders als Yorin, SBS6, TMF en MTV. Ook acties zal je op die zenders tegenkomen, getuige de Wannahaves aanbieding en het 'GameCube fun weekend' op MTV.

Het hele interview is hier te vinden.