Volgens Acton maakt het weinig meer uit of een game op 30 of of 60 beelden per seconde draait. De reviews of verkoopcijfers van een spel die 60 beelden per seconde heeft zijn niet hoger dan die van een spel met 30 beelden per seconde, meldt de ontwikkelaar.

Graphics zijn belangrijk

Acton zegt dat Insomniac's community-team de recensies van 47 games naast elkaar heeft gelegd en tot de conclusie kwam dat er "een duidelijke samenhang was tussen de score voor de graphics in een recensie en de totale, definitieve score." Er was echter geen connectie tussen het aantal beelden per seconde en de score voor de graphics. Dit zou volgens Acton betekenen dat goede graphics het spel leuker en beter maken, maar een framerate van 30 of 60 beelden per seconde geen verschil geeft.

Daarnaast geeft slechts 16% van de Insomniac community aan dat ze geen spel gaan kopen die niet op 60 beelden per seconde draait. 19% neemt genoegen met 30 beelden per seconde, waar de rest het niets uitmaakt zolang het spel er maar niet onder lijdt.

Minder waarde

Volgens de ontwikkelaar betekent dit dat, hoewel framerate nog steeds belangrijk is voor hen, er niet meer zoveel waarde aan gehecht wordt als voorheen. Ratchet & Clank: A Crack in Time is daarmee zeer waarschijnlijk de laatste titel van Insomniac die te spelen is op 60 beelden per seconde.