Nieuws

Studio Everybody's Gone to the Rapture werkt aan nieuwe game

Ontwikkelaar zou ook graag pc-port van Rapture zien

Geschreven door Michel Musters op
The Chinese Room, de ontwikkelaar van het gisteren verschenen Everybody's Gone to the Rapture, werkt al aan het concept van zijn volgende game. Dat onthult creative director Dan Pinchbeck in een vragengesprek met Reddit.

"Ja, we werken al aan het concept van onze volgende game. Het wordt behoorlijk anders voor ons doen", aldus Pinchbeck. De werknemers van de studio nemen een korte vakantie, waarna ze met de ontwikkeling van de volgende game beginnen.

De vorige games van The Chinese Room, Everybody's Gone to the Rapture en Dear Esther, staan bekend om het feit dat spelers vrijwel niets anders doen dan rondlopen en de spelwereld en het verhaal tot zich nemen. Op de vraag of de volgende game van de studio daadwerkelijk gameplay bevat, antwoordt Pinchbeck grappend: "Dat zou een te grote shock zijn voor sommige mensen. Dat kunnen we niet op ons geweten hebben."

Waar Dear Esther voor pc verscheen, daar is Everybody's Gone to the Rapture een PS4-exclusive. Pinchbeck laat weten dat de studio hoopt snel weer voor pc te ontwikkelen en dat ze graag Rapture voor het platform zien verschijnen, maar dat zij hier niets over te zeggen hebben. Ook zou de studio graag Dear Esther op consoles zien.

Pinchbeck laat ook weten waarom steeds meer onafhankelijke ontwikkelaars hun games op consoles uitbrengen. "Het wordt steeds moeilijker om gezien te worden op Steam, de concurrentie is intenser. Ik voorzie dat meer en meer indies naar consoles gaan om daar zichtbaar te worden."

Bron: Reddit

Dit artikel delen:

Lees meer

ESL One Cologne geeft details van dopingtests tijdens toernooi Skategame OlliOlli 2 nu beschikbaar voor pc, Mac en Linux
1

Reacties op: Studio Everybody's Gone to the Rapture werkt aan nieuwe game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • sollitdude

    • 12 augustus 2015 09:51
    dus eerst een huisje op de prairy, nu een dorpje in de prairy. laat me raden. ze doen een stad deze keer!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.