Hardcore gamers en progamers kunnen dit jaar in hun handen wrijven met een nieuw programma op TV; Studio e-Sports. Endemol en Ownage.nl gaan samen in zee om gamers in Nederland een programma aan te bieden dat gericht is op digitaal sporten. Verwacht niet dat je hier alleen maar voetbal, basketbal of een andere bestaande sport voorbij zal zien komen, maar verwacht ook games die vooral in competetief verband gespeeld kunnen worden.

Tijdens de uitzending krijgen de kijkers van game expert Paul Hulsebosch hints en tips en gaat hij op pad om te praten met een paar van de beste pro-gamers die ons kleine landje rijk is.

Vooralsnog is er sprake van een proef aflevering (pilot) waarna zal worden gekeken of er genoeg animo voor het programma is. Op welke zender de pilot zal worden uitgezonden en wanneer dit zal gaan gebeuren is vooralsnog niet bekend. Ook bij navraag hielden zowel Ownage.nl als Endemol stijf de lippen op elkaar. Wel kon men ons mededelen dat het programma op een normale Nederlandse zender zal worden uitgezonden die bijna elk huishouden moet kunnen ontvangen. Quote uit persbericht:

Endemol en Ownage.nl zijn ervan overtuigd dat Studio e-Sports het programma is waar gamend Nederland op zit te wachten. Het zal naar ons idee niet lang duren voordat Studio e-Sports zijn naam zal vestigen op de Nederlandse televisie.Of gamend Nederland echt zit te wachten op een dergelijk programma is nog maar de vraag, gezien de meeste gamers over het algemeen liever zelf gamen dan kijken naar mensen die zitten te gamen. Natuurlijk zijn we niet het eerste land waar gamen op TV wordt geintroduceerd want Amerika, Engeland en vele Aziatische landen zijn ons al voor gegaan. Dat we geen Koreaanse praktijken hoeven te verwachten is zeker, maar wat gamend Nederland van zich laat horen is iets dat alleen de toekomst ons zal vertellen.