Studie gamedesign aan NHTV beste HBO-opleiding Brabant | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studie, waarvan de volledige naam Game Architecture and Design luidt, is volgens diverse studenten wel zwaar, maar levert hen veel kansen op, aldus Omroep Brabant. Karel Kasper (23): "Veel ontwikkelaars nemen geen stagiairs aan omdat zij te weinig werkervaring hebben, maar voor studenten aan de NHTV maken ze graag uitzonderingen."

Op de opleiding leren studenten de fijne kneepjes van het programmeren, ontwikkelen en vormgeven van games. De opleiding duurt vier jaar en wordt volledig in het Engels gegeven om het internationale karakter van de gamesindustrie te reflecteren.

Afstuderen

Aankomende zomer studeren de eerste studenten af aan de opleiding. Volgens Frank Peters, de directeur van de NHTV, gaan zij geen moeite krijgen met werk vinden: "Onze leerlingen zijn enorm gewild door ontwikkelstudio's en kunnen overal werk krijgen. Ons grootste probleem is dat we ze moeilijk bij de opleiding betrokken kunnen houden."

Peters meent dat game-opleidingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. "Games worden voor steeds meer doeleinden gebruikt. Ze worden ingezet in de marketing, maar soms hebben ze ook een educatieve waarde. Games zijn meer dan een vermakelijk spelletje."

Nederland krijgt steeds meer studies gamedesign. Zo heeft de Hogeschool voor Kunsten Utrecht een opleiding die deze sector tegemoet komt en ook aan het ICT Lyceum van Friesland College valt een dergelijke opleiding te volgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou