De miniserie is geschreven door Paul Dini, die tevens verantwoordelijk is voor het schrijven van zowel Batman: Arkham Asylum als Batman Arkham City. Concept artist Carlos D'anda heeft samen met een aantal andere tekenaars de art voor zijn rekening genomen.

De eerste twee delen staan gepland voor een wereldwijde uitgave in mei 2011 in zowel digitale als geprinte vorm. Voorafgaand aan de uitgave van elk nieuw deel zal er bovendien een korte digitale strip uitgegeven worden om het verhaal van de miniserie nog verder uit te breiden. "De tussentijdse digitale strips bieden een unieke mogelijkheid voor de fans om verder te gaan dan de geprinte uitgaven", aldus Jim Lee, DC Comics co-uitgever. "De extra digitale uitgaven dienen als tussenbedrijf tussen de reguliere uitgaven en zullen niet noodzakelijk zijn om het verhaal van de miniserie te volgen. Fans kunnen de tussentijdse digitale strips later in geprinte vorm teruglezen in de Collector's Edition, die later uitgegeven zal worden."

Aan zowel de miniserie als de tussentijdse uitgaven zal een prijskaartje hangen. De Europese prijzen zijn vooralsnog niet bekend, maar Amerikanen zullen voor elke volledige uitgave 2,99 dollar neertellen en 99 dollarcent voor de tussentijdse digitale strips. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 2,20 euro voor de miniserie en 70 eurocent voor de korte strips.