In een interview met Forbes magazine heeft Sony topman Howard Stringer een aantal aankondigingen gedaan omtrent de PS3. De meest in het oog springende aankondiging is dat de console volgens hem tussen de 300 en 400 dollar zal gaan kosten. De prijs zal dus in de buurt gaan liggen van de huidige prijs van de Xbox 360. Deze aankondiging komt niet als een verassing, gezien de lancering van de Xbox 360 vandaag.

Al in het voorjaar zal de PS3 beschikbaar zijn in Japan, aldus Stringer. De Amerikanen zullen moeten wachten tot de herfst. Zoals gewoonlijk moeten wij in het duister tasten over de Europese releasedate. Een wereldwijde release is in ieder geval van de baan.

Door de toevoeging van de Blu-ray drive zal de PS3 flink onder de standaard productieprijs worden verkocht. Volgens Forbes zullen de eerste Blu-ray spelers minimaal 1000 dollar kosten. Dus 400 dollar voor een PS3 kan een koopje worden genoemd. Wij moeten er echter wel rekening mee houden dat, naast dat we waarschijnlijk weer het laatste zullen zijn met de PS3, ook het meeste moeten betalen. 400 euro is wat we waarschijnlijk mogen verwachten.