Eén van de RTS games die te zien was op de E3, is Warhammer 40K Dawn of War. Gemaakt door Relic Entertainment, die eerder verantwoordelijk waren voor het steengoede Homeworld 1 en 2, moet het spel de feel uit het Warhammer 40k universum overbrengen naar de PC.

In het spel krijg je de beschikking over vier rassen uit het Warhammer 40K universum. De nadruk tijdens het spelen ligt vooral op het vechten, wil voorkomen dat spelers teveel tijd kwijt zijn aan resource gathering. Uiteraard krijgt het spel ook een indrukwekkende singeplayer campaign, vol met intriges en een spannende verhaallijn.Ten thousand years have passed since the treasonous acts of Chaos toppled the Golden Age of mankind. Fires burn brightly throughout the galaxies, illuminating carnage and slaughter as mankind defends itself from ancient enemies. Hardened forces collide with one goal in mind, the complete extermination of their opposition.

De E3 trailer is vanaf heden te downloaden in high-quality bij GamersHell. De trailer weegt een kleine 50 Mb, en bevat meer dan 1 minuut aan gameplay beelden.