Valve laat weten dat het aantal actieve gebruikers de afgelopen drie maanden met 15 procent is toegenomen. In oktober vorig jaar had de digitale distributieservice nog 65 miljoen actieve gebruikers. Veertig procent van alle omzet die in 2013 op Steam is gegenereerd, kwam uit West-Europa. 41 procent kwam uit Noord-Amerika.

Tijdens de Steam Dev Days liet Valve ook weten twaalf nieuwe munteenheden toe te voegen aan Steam, waaronder de Canadese en Australische dollar, de Mexicaanse peso, de Won uit Zuid-Korea en de Japanse yen. Dit heeft verder geen invloed op Steam in Nederland, omdat hier met euro's betaald kan worden. 

Verder meldde Valve dat het de bedoeling is dat Steam Greenlight uiteindelijk verdwijnt. Via deze service binnen Steam kunnen gebruikers stemmen op nieuwe games van ontwikkelaars. Games die genoeg stemmen krijgen, mogen uiteindelijk te koop worden aangeboden op Steam. "Ons doel is om Greenlight te laten verdwijnen. Niet omdat het niet handig is, maar omdat we evolueren." Ontwikkelaars moeten uiteindelijk zelf meer controle krijgen in hoe ze hun games promoten en aanbieden.