Steam Deck kan nu zonder reservering gekocht worden

Steam Deck kan nu zonder reservering gekocht worden

De Steam Deck kan nu zonder reservering gekocht worden via de officiële website.

Dat heeft Valve aangekondigd. "Vanaf vandaag is Steam Deck zonder reservering beschikbaar. Bestel er nu één en we sturen hem nu op." Voor het Steam Deck Docking Station, waarmee het apparaat aan een televisie of monitor gehangen kan worden, geldt hetzelfde. Deze kan voor 99 euro gekocht worden.

Valve waarschuwt dat het mogelijk is dat de Steam Deck in de toekomst tijdelijk weer uitverkocht is. "We doen ons best om de Steam Deck op voorraad te houden, maar er is altijd de mogelijkheid dat de vraag het aanbod overstijgt. Als dat gebeurt moet de Steam Deck in sommige landen wellicht weer gereserveerd worden."

De Steam Deck is voor een vanafprijs van 419 euro te koop, maar er zijn ook duurdere varianten beschikbaar met verbeterde snelheid van de opslagruime.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat is het toch een fijn apparaat. Tot nu toe de beste poging om het gemak van handheld gaming over te brengen naar het overgrote deel van PC games en emulatie. Ik heb in tijden niet meer zoveel gegamed als nu.

0
test

@Gaurav ben zelf ook wel geinteresseerd. Zijn alle/de meeste steam games een beetje goed te spelen? Heb zelf een switch, dus ik ben ook weer niet te kieskeurig. Lijkt me heel nice om mijn steam games on the go te kunnen doen

0
test

@alex201 niet ALLE games natuurlijk maar een heleboel doen het verassend goed. Qua kracht een beetje in de buurt van de PS4/xboxonex Doordat het scherm klein en 800p is en veel games geoptimaliseerd zijn vallen lagere settings nauwelijks op. Bijvoorbeeld cyberpunk loopt ook nog prima. En er zijn een heleboel steam games die verified zijn en een Steam Deck setting hebben zodat je meteen aan de slag kunt. Steady 30 of 40 fps lukt in veel nieuwe games, er zijn natuurlijk ook oudere games zoals GTA 5 en duizenden indies die op hoge settings gewoon 60 fps of meer lopen.

0
test

@alex201 Dat ligt erg aan wat voor spellen je hebt. Voor mijn library (voornamelijk RTS, shooter, RPG en MMO is ongeveer 20% steam verified AKA speelt out of the box zonder problemen. 30-40% is "speelbaar". dit betekent dat je wat aanpassingen moet doen aan de grafische instellingen, controls of dat het spel een toetsenbord nodig heeft om namen voor je character in te vullen (je kan een digitaal toetsenbord met je deck oproepen dus dit is geen probleem). Bij mij is 40% gemarkeerd als niet speelbaar, maar een deel daarvan doet het wel in singleplayer mode. Als je windows installeert op je deck zal waarschijnlijk een groter deel van de spellen werken, maar verwacht wel iets lagere performance. Je kan op de steam store bij de deck aankoop pagina ook voor je eigen bibliotheek controleren hoeveel van je spellen verified zijn. NB accuduur is vrij laag, reken op 1,5-3 uur speeltijd afhankelijk van hoe grafisch veeleisend je spel is. Ik vind het een mooi apparaat voor een korte sessie onderweg of voor het slapen.

0
test

@alex201 naar mijn ervaring wel, maar het is ook maar net of je je wat wilt aantrekken van de ongoing Deck verified classificatie. Als je al steam games bezit dan kun je ook hier alvast kijken hoe het ermee zit qua compatibiliteit: https: //store.steampowered.com/steamdeck/mygames Het biedt daarnaast behoorlijk wat tweaker/power user mogelijkheden. Zo hoef je je niets van de classificatie aan te trekken en kun je custom proton versies installeren voor meer compatibiliteit. Je kunt per game power settings instellen zoals een andere refresh rate en frame rate of een lager TDP gebruik. (Als een game bijv 2 a 3 uur out of the box aan accuduur geeft, dan valt dit nog wel eens op te rekken naar 4 a 5, etc.) Of je kunt zelfs Windows installeren als je dat echt wilt, en geen rekening hoeven houden met de compatibiliteitlaag op SteamOS.

0

Aanbevolen voor jou