De minst gespeelde klasse is de Engineer. Ook bleek dat twee spelers Mass Effect 2 op de PC 28 keer uitgespeeld hebben. Vier 360-bezitters wisten dit 23 keer te doen. De langste speelduur van een enkele doorspeelbeurt bedroeg 66 uur, twee keer zo lang als het gemiddelde van 33 uur. 

Dat niet iedereen het einde van het spel heeft gezien is terug te vinden in het percentage van spelers die het spel daadwerkelijk uitspeelden, dat neerkomt op ongeveer vijftig procent. Dit percentage is gelijk aan het aantal spelers dat hun opgeslagen savegames van het eerste deel heeft geimporteerd naar Mass Effect 2.

PS3-versie

BioWare liet weten de statistieken bij te houden om inzicht te krijgen in het speelgedrag van Mass Effect-spelers. Casey Hudson, producent van de serie, zei echter dat de feedback die het aan de hand van deze informatie af kan leiden niet zal leiden tot significante aanpassingen in de nog te verschijnen PlayStation 3-versie. "Er zijn wel wat zaken omtrent de moeilijkheidsgraad, en hoe de wapens zijn afgesteld - dingen die makkelijker zijn te verfijnen - maar er zullen geen grote kansen liggen om dit in de PS3-versie mee te nemen. Het gaat erom hoe je een spel vanaf het begin opbouwt", aldus Hudson.

De PS3-versie van Mass Effect 2 verschijnt begin volgend jaar en bevat een groot deel van de al eerder voor de Xbox 360 en PC uitgebrachte DLC. Ook zal er een inleidend verhaal komen, om het ontbreken van het eerste deel, dat nooit voor de PS3 verscheen, op te vangen en voor een gestroomlijnde introductie binnen het Mass Effect-universum te kunnen zorgen.