Paul Verhoeven heeft, als we Showgirls en Hollowman buiten beschouwing laten, een glansrijke filmcarrière achter de rug. Deze carrière werd in Nederland onlangs geprezen door de uitreiking van de Bert Haanstra Oeuvreprijs, een van de de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, aan de enige regisseur die ooit z'n Razzie ophaalde. Eén van de films waarmee hij het publiek wist te vermaken is Starship Troopers, een ó zo simpele film die dankzij de spectaculaire actie toch een plaatsje in het hart van het publiek wist te veroveren.

Starship Troopers ging over een aantal jonge soldaten dat voor het eerst op een missie gezonden werd en direct terecht kwamen in een grootschalige oorlog tussen de mensheid en een vreemd stel insecten op een nog vreemdere planeet. Hoewel de setting ideaal klinkt voor een hersenloze shooter, kwam er eerder een RTS game gebaseerd op het verhaal van ST uit.

Gelukkig worden de fans van de film door Empire Interactive wel juist bediend en zal in de lente van 2005 een Starship Troopers shooter ten tonele komen. De game stond oorspronkelijk gepland voor het einde van 2004, maar is vanwege uitgelopen ontwikkelprocessen helaas teruggeschoten naar 2005.