Nieuws
stardew valley

Stardew Valley is al 425.000 keer verkocht

Twaalf dagen na lancering

Geschreven door Aida . op

De simulatiegame Stardew Valley is twaalf dagen na lancering grofweg 425.000 verkocht. Dit laat de maker van de game, Eric Barone, weten aan PC Gamer. 

Barone had nooit gedacht dat Stardew Valley zo populair zou zijn. “Ik dacht dat de game populair zou zijn onder fans van Harvest Moon of Rune Factory, maar ik dacht dat het daar zou ophouden”, zegt Barone. “Ik had nooit gedacht dat het mensen zo zou aanspreken. Ik ben er super blij mee en overrompeld door, maar ik ben zeker ook verrast.”

De maker wil niet dat het succes van de titel naar zijn hoofd stijgt. “Ik wil niet dat de verkoop mijn leven op enige manier beïnvloedt. Mijn levensstijl gaat er niet door veranderen.” Barone heeft Stardew Valley in zijn eentje geproduceerd.

Stardew Valley doet denken aan eerdergenoemde titels als Harvest Moon en Rune Factory. In Stardew Valley starten spelers een eigen boerderij die zij succesvol moeten maken. Relaties kunnen worden opgebouwd en ook kerkers zijn toegankelijk om te ontdekken. Het spel is beschikbaar op Steam voor 13,99 euro. 

Bron: PC Gamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Diablo 2 krijgt eerste update sinds zes jaar Street Fighter 5 krijgt Alex als nieuw personage
3

Reacties op: Stardew Valley is al 425.000 keer verkocht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • cheos

  • 11 maart 2016 11:15
  Stardew Valley is echt het beste spel dat ik in jaren heb gespeeld. Had het zomaar gekocht omdat ik me verveelde en had niet verwacht ooit weer zo enthousiast te zijn over een game terwijl ik het speelde. Echt een aanrader.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  chemicalscum

  • 11 maart 2016 11:34
  @cheos Als ik dit spel zie moet ik een beetje aan Terraria denken en krijg daardoor veel zin om het te spelen! Ik ben alleen een beetje bang dat er totaal geen uitdaging inzit en je uiteindelijk maar een beetje door het spel heenklikt, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 11 maart 2016 14:04
  @chemicalscum Het heeft de grafische stijl van terraria en starbound (en dan bedoel ik niet alleen de pixel graphics) Maar qua gameplay moet je veel meer denken aan een game als Harvest Moon. Al zit er ook zeker wel craften en bouwen in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.