Nieuws

Starcraft krijgt deze zomer remaster met 4K-resolutie

Origineel wordt gratis beschikbaar

Geschreven door Jacco Peek op
StarCraft, dat oorspronkelijk in 1998 verscheen, krijgt in deze zomer een heruitgave. De opgepoetste versie biedt ondersteuning voor een 4K-resolutie.

Dat maakte ontwikkelaar Blizzard bekend tijdens het I <3 StarCraft-evenement dat dit weekend in Zuid-Korea wordt gehouden. Wanneer de heruitgave precies verschijnt, is nog niet bekend. Er gingen al lange tijd geruchten over een aankomende remake van het klassieke spel. Naast het originele StarCraft wordt ook de uitbreiding Brood War van een moderne versie voorzien.

Blizzard belooft niets aan de gameplay van het origineel te veranderen. Met name de graphics, audio en netwerkfunctionaleiten worden gemoderniseerd. Ook komt er een zoomfunctie, die waarschijnlijk ter ondersteuning van de verhoogde resolutie dient.

In aanloop naar het verschijnen van de heruitgave maakt Blizzard de oorspronkelijke versie van zowel StarCraft als Brood War gratis. Dat gebeurt via een update die eind deze maand verschijnt. Spelers van de oude versie kunnen het zodra de nieuwe versie uit is ook online tegen spelers van die uitgave opnemen. De twee versies zijn compatibel met elkaar.

Bron: NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo plaatst nieuwe video's voor Battle Mode Mario Kart 8: Deluxe Dit is er mis met Mass Effect Andromeda - Gamer.nl-Podcast 112
2

Reacties op: Starcraft krijgt deze zomer remaster met 4K-resolutie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • darkmanwls

  • 27 maart 2017 12:02
  Geweldig, en nu graag ook warcraft 2 en 3 doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SkyScourge

  • 27 maart 2017 19:21
  Gewoon alle delen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.