"En weet je waar ze het meest trots op zijn?", vraagt EA Louse op zijn blog. "Dat is de hele grap. Ze zijn trots op het geluid. Nee, echt waar. De game neemt zo'n 20 gb aan harde schijfruimte in beslag en het meeste wordt opgevuld met ingesproken tekst. Dat is het beste dat ze hebben. De rest van de game is een grap. EA weet het en George Lucas weet het. Ze zijn in paniek en daarom is een groot gedeelte van [ontwikkelaar] BioWare Mythic al overgebracht om te helpen met de ontwikkeling. Ze kunnen de lanceerdatum niet blijven uitstellen. Old Republic wordt één van de grootst falende projecten in de geschiedenis van MMO's gemaakt door EA, waarschijnlijk vergelijkbaar met de Sims Online. We zien het allemaal aankomen"

Spouse

EA Louse claimt een werknemer te zijn bij BioWare Mythic, die al weet dat hij ontslagen gaat worden. "Ik kwam er recentelijk achter dat ik ontslagen ga worden bij Mythic, in de ontslaggolf die in november plaats gaat vinden. Ik ben het beu om te zien dat EA al het werk door externe partijen laat doen en smoesjes verzint om van ons af te komen, en er uiteindelijk niets mee bereikt. Mythic is dood aan het gaan en het is niet onze schuld, maar wij vangen wel de klappen op."

Star Wars: The Old Republic is een MMORPG waarbij de speler kan kiezen of hij als aanhanger van de Sith Empire of van The Galactic Republic gaat spelen. De game speelt zich zo’n 3.500 jaar af voor de Star Wars-films. Vanuit de donkere plekken van het universum is een machtig Sith-rijk opgestaan dat de aanval op The Republic opent.