First Assault zou multiplayer voor zestien spelers ondersteunen, waarin een team van acht rebellen en acht Stormtroopers het tegen elkaar opnemen op bekende locaties zoals Tatooine en Bespin. De game bevat geen Jedi. Een anonieme bron van Kotaku meldt dat hij niet weet wat de status van het project is op dit moment en of de game ooit nog verschijnt. Vanwege de overname van LucasArts door Disney zouden veel projecten stil staan en verlaten steeds meer werknemers LucasArts.

Volgens de bron van Kotaku zou First Assault als test dienen of er nog steeds een markt is voor first person shooters in het Star Wars-universum. Mocht de game succesvol zijn, dan zou er weer gewerkt worden aan Battlefront 3, een game naar verluidt al jaren in ontwikkeling is en door Free Radical Design (inmiddels onderdeel van Crytek) voor 99 procent af was gemaakt. Het derde deel zou dan echter compleet opnieuw ontwikkeld worden, gebaseerd op assets en gameplay van First Assault.

In oktober vorig jaar lekte Star Wars: First Assault voor het eerst uit. Een NeoGAF-bezoeker vond toen coverart van de XBLA-versie. Gamers kwamen er toen achter dat LucasArts in augustus 2012 de domeinnamen voor de game had vastgelegd. Volgens Kotaku's bron had de game in september aangekondigd moeten worden, gevolgd door een gesloten bèta. Kort daarna werd LucasArts overgenomen door Disney.