Vandaag heeft LucasArts officieel informatie bekend gemaakt en screenshots vrijgegeven van hun nieuwste real-time strategy in het Star Wars universum: Star Wars: Empire at War. De game maakt gebruik van een nieuwe 3D engine gemaakt door ontwikkelaar Petroglyph uit Las Vegas. Deze tovert, zoals wel in deze tijd wel mogen verwachten, mooie landschappen en ruimte settings op je beeldscherm. De gevechten spelen zich onder andere af op planeten als Hoth, Tatooine en Dagobah, maar ook minder bekende locaties worden gebruikt als slagveld voor de At-At's en de X-Wing fighters.

Je kunt kiezen uit twee zijdes, namelijk de Rebel Alliance of Galactic Empire, elk met zijn eigen unieke eenheden en gebouwen. De battles die de speler voert, zullen een permanent effect hebben op de rest van het heelal. Verwacht dus één grote epische strijd om het heelal, waar jouw keuzes wel degelijk effect hebben op het verloop van de strijd.

Bekende characters uit de film komen ook zo af en toe om het hoekje kijken en spelen een grote rol in bepaalde situaties. Aangezien het verhaal van de game zich een paar jaar voor Episode IV afspeelt en ongeveer ten tijde van Episode III, mag je verwachten dat ook Anakin (op dat moment waarschijnlijk Darth Vader) aan jouw zijde komt vechten.

De game zal ook een multiplayermode bevatten, die of in een twee-spelermode "Rebellion vs Empire" te spelen is, of tot maximaal acht spelers skirmish mode. De game staat gepland voor een release in de herfst van dit jaar.