Standaard Xbox One-controller-layout nu aan te passen | Gamer.nl

Standaard Xbox One-controller-layout nu aan te passen | Gamer.nl

Xbox One-gebruikers kunnen vanaf nu de knoppenlayout van hun controller softwarematig aanpassen. De functie geldt niet alleen voor de Xbox One Elite-controllers, waar de knoppenlayout ook fysiek aan te passen is.

Het aanpa en van de standaard-controller heeft wel een aantal beperkingen. Het is niet mogelijk om twee keer dezelfde knop in te stellen of een knop te verwijderen van de persoonlijke instellingen. Verder zijn de aanpa ingen specifiek gelinkt aan de bijbehorende Xbox One-console: bij gebruik van de controller op een ander account moet de layout opnieuw worden ingesteld.

De Xbox One Elite controller werd eerder dit jaar aangekondigd. Naast verwi elbare onderdelen, ‘trigger locks’ en een verbeterde d-pad is een belangrijk element van deze controller dat alle knoppen naar eigen smaak zijn aan te pa en. Met de nieuwste software-update kunnen gebruikers ook via het Xbox One-besturing ysteem kiezen welke functies ze toewijzen aan de knoppen van hun controller. Dit geldt ook voor standaard Xbox One-controllers.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou