Nieuws

Square Enix wil na verkoop ‘nieuwe studio’s oprichten’

Bedrijf legt verkoop van westerse studio’s uit

Geschreven door Marvin Toepoel op
Square Enix legt uit waarom het een deel van zijn grootste westerse studio's verkocht. Dat geld moet in nieuwe en bestaande studio's gestopt worden.

Begin mei werd bekend dat Square Enix de studio’s Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal verkoopt aan het Zweedse Embracer Group. Later meldde Square Enix dat de verkopen het bedrijf in staat stellen te investeren in blockchain-technologie, maar er zijn blijkbaar ook plannen om nieuwe en (de aankoop van) bestaande studio’s te financieren.

Dat blijkt uit de publicatie van de financiële resultaten van Square Enix, afgelopen vrijdag, waarin het bedrijf stilstaat bij de redenen achter de verkoop. Square Enix zegt dat het zijn Digital Entertainment-portfolio wil hervormen door het creëren van nieuwe IP’s, het sneller nemen van beslissingen (via “groepsmanagement”) en het “boosten van gameontwikkeling-mogelijkheden door het oprichten van nieuwe studio’s, fusie en overname, etc.”

Square Enix zegt dat het door middel van de “selectie en concentratie van bedrijfsmiddelen” beter de overzeese uitgever-operaties op één lijn kan brengen met het hoofdkantoor in Tokio. Dat, en een betere focus op nieuwe bedrijven die zich bezighouden met onder andere blockchain, artificiële intelligentie en clouds, zoals Square Enix eerder al aangaf. 

Bron: Stephen Totilo (Twitter)

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameplaybeelden getoond van Digimon Survive Jenny, Luuk Neutron en Rocko te zien in Nickelodeon All-Star Brawl-trailer
1

Reacties op: Square Enix wil na verkoop ‘nieuwe studio’s oprichten’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Quirinius

    • 15 mei 2022 13:59
    Kortom: studio's die zich bezig gaan houden met NFT games.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.