Square Enix wil ceo Yosuke Matsuda vervangen

Square Enix wil ceo Yosuke Matsuda vervangen

Square Enix wil de huidige ceo Yosuke Matsuda vervangen. Takashi Kiryu moet zijn positie innemen.

Dat laat het bedrijf weten in een bericht aan diens aandeelhouders. De plannen van het bedrijf kunnen pas doorgang vinden als de aandeelhouders akkoord gaan. De wijziging wordt besproken tijdens de jaarlijkse meeting met de aandeelhouders die in juni staat gepland.

"De voorgestelde verandering onder de snelle verandering van het zakenklimaat in de entertainmentindustrie is bedoeld om het managementteam te hervormen", laat Square Enix weten in het bericht. "Het doel is om technologische innovaties te omarmen en de creativiteit te vergroten, zodat we nog beter entertainment aan onze klanten kunnen leveren."

Kiryu begon in 2020 bij Square Enix als algemeen directeur van de afdeling bedrijfsplanning. De huidige ceo Matsuda is sinds 2013 werkzaam bij het bedrijf. Hij kwam in 2022 in opspraak toen hij in een brief schreef dat Square Enix achter nft's en blockchaingames staat. Matsuda sprak over 2022 als 'jaar 1' van de metaverse en nft's. Het is nog niet duidelijk of Square Enix deze plannen doorzet. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou