Square Enix-site gehackt, geen bewijs van diefstal gegevens | Gamer.nl

Square Enix-site gehackt, geen bewijs van diefstal gegevens | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Japanse televisiezender NHK meldde afgelopen donderdag dat Square Enix bang was dat de persoonlijke gegevens van 1,8 miljoen leden waren gestolen. Nu zegt Square dat 1,8 miljoen het aantal accounts is op de website en dat dat de theoretisch maximale schade is.

Square heeft inmiddels bevestigd dat er geen logingegevens zijn gestolen en zegt momenteel geen bewijzen te hebben dat er überhaupt gegevens zijn bemachtigd door de hacker. Square Enix bewaart gegevens als namen, e-mailadre en, wachtwoorden en telefoonnummers van zijn leden op de servers van Square Enix Members. Creditcardgegevens heeft het bedrijf niet. Het onderzoek loopt nog, maar Square denkt de site over enkele dagen weer beschikbaar te kunnen maken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou