"Ik denk dat Japan interessante games kan maken, maar als we kijken naar invloed, dan worden we op dit moment zonder twijfel verslagen door westerse games", aldus Hashimoto in een interview met 4Gamer, vertaald door Edge. "Recentelijk voelt het alsof de Japanse game-industrie niet verloren heeft en langzaam maar zeker terugvecht. Als we niet willen verliezen, moeten we experts worden... maar ik ben gemotiveerd."

Hij ziet de ontwikkeling van game-engines in Japan als een manier om terug te vechten. Over Kojima Productions' Fox Engine, die gebruikt wordt voor Metal Gear Solid: Ground Zeroes: "Eerlijk gezegd vond ik het ongelooflijk. Maar tegelijkertijd dacht ik: van deze engine gaat Square Enix niet verliezen! Het was behoorlijk motiverend."

Square Enix werkt zelf aan de Luminous Engine. Vooralsnog is de engine alleen getoond via de techdemo Agni's Philosophy. Volgens Hashimoto werkt Square Enix al aan een game die op de engine draait. "Maar de engine is nog niet helemaal af, dus we werken nog niet full-time aan de game. We bereiden ons nu voor."