Bejubelde SNES-klassieker Chrono Trigger komt binnenkort ook naar de Nintendo DS. We wisten al iets langer dat DS-bezitters met een extra dungeon aan de slag kunnen, maar in het populaire Japanse gametijdschrift Famitsu geeft Square-Enix aan dat het de DS-versie ook zal voorzien van een extra einde. Tevens wordt er een extra character-modus aan het spel toegevoegd.

Chrono Trigger was een project van het zogenaamde Dream Team. Het Dream Team bestond uit Hironobu Sakaguchi, Kazuhiko Aoki en componist Nobuo Uematsu -allen bekend van hun werk aan de Final Fantasy-serie-, Yuuji Horii en tekenaar Akira Toriyama, freelance ontwerpers voor de Dragon Quest-serie. Toriyama maakte ook faam als de tekenaar van Dragon Ball Z.

Het origineel was een turn based roleplaying game, waarbij de speler geen random encounters meer had. De vijanden waren meestal gewoon op het scherm zichtbaar en waren eventueel te ontwijken. Chrono Trigger kwam voor de Super Nintendo nooit in Europa uit, maar Europeanen hebben wel de PS1-remake van het spel kunnen spelen, die gebundeld werd met Final Fantasy IV onder de naam Final Fantasy Chronicles.