Spoiler: Nieuwe Assassin's Creed-dlc bepaalt seksualiteit van protagonist

Spoiler: Nieuwe Assassin's Creed-dlc bepaalt seksualiteit van protagonist

Ontwikkelaar Ubisoft heeft in dlc voor Assassin's Creed Odyssey de seksualiteit van de protagonist vastgesteld. In de tweede episode genaamd Shadow Heritage van de uitbreiding Legacy of the First Blade krijgen spelers geen keus om zelf de seksualiteit van de protagonist te bepalen.

In de nieuw verschenen episode 'Shadow Heritage' moeten spelers, als Alexios of Kassandra, de eerste Assassin Darius en zijn zoon Natakas (of dochter Neema wanneer met Alexios gespeeld wordt) helpen te vluchten van de zogenoemde Order of the Ancients. In Shadow Heritage moet de speler strijden tegen The Tempest, een gevaarlijke commandant van de marine.

Wanneer de speler erin slaagt de strijd op zee te overwinnen gaan de protagonist en Darius met zijn zoon of dochter uit elkaar en gaan ze beiden hun eigen pad. De protagonist reist naar een verlaten huis uit een eerder deel van het verhaal en ziet later Darius met zijn zoon of dochter terugkeren. Daarna speelt er zich een scène af waarin te zien is hoe het trio het verlaten huis opknapt en de protagonist op de markt boodschappen aan het halen is.

Assassin's Creed Odyssey

Hierna is te zien dat de protagonist een kind heeft gekregen genaamd Elpidios. De protagonist eindigt bij de tweede episode met een kind en wordt in de game geleid om een heteroseksuele relatie te beginnen met de zoon of dochter van Darius. Dit is met name opvallend, omdat de speler in Assassin's Creed Odyssey normaliter de keuze hebben om zelf hun seksualiteit te bepalen. Het is niet de eerste keer dat de protagonist in een Assassin's Creed-game een relatie krijgt wat leidt tot het krijgen van een kind. Zo kreeg Altair in Assassin's Creed 2 een relatie met de Templar Maria en kregen ze samen een kind.

De plotse verandering waarbij spelers niet langer de keus hebben om de seksuele geaardheid te bepalen heeft voor veel ophef gezorgd. Spelers voelen zich bedrogen met het feit dat het gekozen personage een kind krijgt na het uitsluitend aangaan van homoseksuele relaties. Deze onvrede wordt ook uitgebreid geuit op Reddit. "Ik was blij dat ik de optie had om een personage zoals mijzelf te spelen op dezelfde manier dat mannen en heteroseksuele vrouwen games spelen. Ubisoft heeft nog veel waarde gehecht aan het feit dat men zelf de seksuele geaardheid kon beslissen in de game. Het was onderdeel van hun marketingcampagne. Zij hebben duidelijk een leugen gebruikt om de game te kunnen verkopen."

Assassin's Creed Odyssey

De uitspraak dat Ubisoft veel waarde hechtte aan de seksuele geaardheid van de protagonist verwijst mogelijk naar een artikel van Entertainment Weekly. In dat artikel spreekt creative director Jonathan Dumont over de relaties in de game.

"Sinds het verhaal is gebaseerd op de keuzes die spelers maken, forceren wij de spelers nooit om zich in romantische situaties te begeven waar zij zich niet comfortabel bij voelen. Spelers bepalen zelf of zij zich al dan niet met de protagonist in romantische situaties verwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat spelers hiermee relaties kunnen opbouwen die zij zelf willen, wat op die manier iedereen zijn of haar speelstijl respecteert", aldus Dumont.

Toch koos Ubisoft ervoor om de seksualiteit in de tweede episode vast te stellen. In een verklaring van Ubisoft over de keuze zegt het bedrijf tegen Kotaku dat het zijn excuses aanbiedt aan de spelers die verrast zijn door het plotse afloop. In de verklaring benadrukt de ontwikkelaar dat er in maart nog een episode verschijnt voor de uitbreiding Legacy of the First Blade waarin de redenen voor de keuzes van de protagonist duidelijk worden gemaakt.

Shadow Heritage is nu beschikbaar als onderdeel van de Assassin's Creed Odyssey-dlc Legacy of the First Blade. Deze uitbreiding is verkrijgbaar via de Season Pass op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Succes met een kind krijgen door met hetzelfde geslacht een relatie aan te gaan. Het is een maar spel mensen, klaag liever om zaken die er wel toe doen.

0
test

@Vogeltje Aan de ene kant snap ik ergens wel waarom er geklaagd wordt, aan de andere kant heb je gelijk; het is maar een spelletje. Mijn SJW alert ging in eerste instantie ook af toen ik dit las maar laten we dingen nou eens in perspectief zien. Mensen zijn de laatste tijd wel enorm snel beledigd.

0
test

@Sander999 Battlefield is niet meer historisch accuraat, Gilette gaat op de SJW tour, Family Guy gaat minder homo-grappen maken, ophef over een digitale baby in AC. Zucht, waar gaat dit heen.....

0

Ik ben eigenlijk benieuwd of Ubisoft dit jaar een AC gaat aankondigen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Aankondigen misschien wel, uitbrengen inderdaad niet.

0

@coola Ik lees het inderdaad. Dan ben ik gewoon benieuwd waar ze volgend jaar mee gaan komen.

0

Aanbevolen voor jou