Het lag min of meer in de lijn der verwachtingen dat de PS3 ons de eerste line-up aan games met een 1080p HD resolutie zou leveren. Niets is echter minder waar, want uit de pre-release versie van Splinter Cell: Double Agent voor de Xbox 360 blijkt dat deze game een optie heeft om in 1080p te spelen. De handige mensen van Gamepro vonden deze optie terug in de System Settings van de console.

Men nam contact op met Ubisoft om te informeren of deze optie ook in de retailversie van de game verwerkt zou zijn. Zij konden dit vermoeden met een korte maar krachtige 'ja' bevestigen. Daarmee is Splinter Cell: Double Agent voor de Xbox 360 de eerste game met een 1080p resolutie. Het is nog niet duidelijk of deze optie enkel een update is afkomstig van de speldisc, of dat het later ook als Xbox Live!-download beschikbaar gesteld wordt.

 Eerder al, op de Tokyo Game Show, had Microsoft aangegeven om 1080p support voor de Xbox 360 beschikbaar te stellen via een softwarematige update. Nu met de komst van Double Agent lijkt deze belofte ingelost te worden. Het is alleen nog even afwachten, hoe men deze 1080p strategie verder door gaat voeren.