I Am Alive en een nieuwe Ghost Recon-game zouden in de eerste drie kalendermaanden van 2010 uitkomen, maar zullen nu "het fiscale jaar 2010-11 versterken", aldus Ubisoft.

De verkoop van games in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2009-10 leverde Ubisoft 83 miljoen euro op, een daling van 50,6% vergeleken met de 169 miljoen euro van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Boosdoeners

De uitgever geeft aan dat een daling van de verkoop van Nintendo DS games in Europa en de Verenigde Staten, lage verkoopcijfers van al verschenen titels voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en de slechter dan verwachtte marktsituatie de boosdoeners zijn.

Splinter Cell: Conviction gooide op de E3 in Los Angeles afgelopen juni hoge ogen door een nieuwe stijl, waarin hoofdpersonage Sam Fisher bedenkelijke ondervragingstechnieken gebruikt. Zo maakt de geheim agent gebruik van een urinoir om er bij een tegenstander informatie uit te slaan. Red Steel 2 is het vervolg op de Wii lanceringstitel en maakt gebruik van Wii MotionPlus om zo realistisch mogelijke zwaardgevechten weer te geven.