Er werd een demonstratie gegeven van een missie die plaatsvindt op de grens tussen Iran en Irak, waar hoofdrolspeler Sam Fisher een vijandelijk kamp moet infiltreren. Sam heeft hierin zijn kernmerkende pak aan, compleet met nachtkijker.

Spelers kunnen net als in eerdere games hun vijanden ‘taggen’, ze als het ware merken zodat ze ook door muren gezien kunnen worden. Vervolgens kunnen ze gedood worden met de nieuwe feature Killing in Motion. Sam rent dan soepel, in slow motion van tegenstander naar tegenstander en vermoordt ze op diversie manieren. Dit is een evolutie van de Mark en Execute-optie uit Splinter Cell: Conviction.

Fisher heeft in Blacklist een arsenaal aan nieuwe gadgets en vernieuwde wapens tot zijn beschikking. Zo werd er in de demo een soort kruisboog getoond die stroomstoten afschiet. Ook nieuw is stembesturing via Kinect. Spelers kunnen in Blacklist bijvoorbeeld naar een tegenstander roepen om zijn aandacht te trekken, of een opdracht geven via de radio. 

Naast een singleplayermodus bevat Splinter Cell: Blacklist ook een coöperatieve multiplayermodus en de competitieve Spies versus Mercs-modus.

Blacklist

Het verhaal van de game gaat over een aantal landen die genoeg hebben van de Amerikaanse aanwezigheid in hun land. Om de Amerikanen te dwingen zich terug te trekken, bedenken ze de Blacklist, een serie terrorische aanvallen tegen Amerikanen die steeds heftiger van aard worden. Fisher krijgt een presidentieel mandaat om de terroristen uit te schakelen en de volgende aanval te voorkomen.

Update 20:43 - Nieuwe info toegevoegd, waaronder de bekendmaking dat de game ook naar PS3 en PC komt.