Ubisoft heeft zijn verwachtingen voor het derde en vierde kwartaal van het lopende fiscale jaar bijgesteld, mede door vertragingen van Splinter Cell: Conviction en R.U.S.E. en tegenvallende verkoopcijfers van Avatar: The Game en casual games.

Ubisoft hoopt nu het lopende fiscale jaar af te sluiten met een verlies van €50 miljoen, waar eerder een winst van €70 miljoen werd verwacht. Vooral de verkoop van Nintendo DS-titels viel tegen, waardoor Ubisoft €160 miljoen minder heeft omgezet in het casual games-segment.

De verkoop van Assassin's Creed 2 was boven verwachtingen en zal tot en met maart naar verwachting 9 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Mede vanwege dit succes wil Ubisoft zich meer gaan focussen op 'games voor gamers' op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Splinter Cell

Twee titels die nog voor het huidige fiscale jaar gepland stonden, Splinter Cell: Convicition en R.U.S.E., zijn uitgesteld naar het komende fiscale jaar dat in april van start gaat. Splinter Cell: Conviction zal nu in april verschijnen, voor R.U.S.E. is nog geen nieuwe datum gepland.

In het komende fiscale jaar (tussen april 2010 en april 2011) wil Ubisoft onder andere nieuwe games uitbrengen van franchises als Ghost Recon, Prince of Persia, Driver en Raving Rabbids.