Nieuws
Spelunky

Spelunky-video beschrijft het ontwerp van de procedurele levels

Naar aanleiding van boek van Spelunky-bedenker

Geschreven door Lucas May op

Op de YouTube-pagina van Game Maker’s Toolkit is een video geplaatst waarin het ontwikkelproces van Spelunky wordt beschreven. De maker van de video geeft uitleg over de procedureel ontworpen levels van de roguelike-game.

In de video worden quotes uit het nieuwe boek van Spelunky-bedenker Derek Yu gebruikt om de aparte ontwikkelmanier uit te leggen. Hiernaast worden beelden getoond van de originele versie van Spelunky, die nu de naam Spelunky Classic toegewezen heeft gekregen. Er zijn ook beelden van de remaster te zien. De levels van Spelunky zijn deels willekeurig en deels handmatig geprogrammeerd. Belangrijk in het ontwerp is dat de levels altijd toegankelijk blijven. In de video wordt getoond hoe dit tot stand is gekomen.

Twee jaar geleden verscheen een tool online waarmee gebruikers met eigen ogen kunnen zien hoe een level in Spelunky wordt gegenereerd. Deze lijkt alleen te werken in Google Chrome.

Pc-gebruikers kunnen Spelunky Classic gratis downloaden. De remaster is ook beschikbaar op pc en verder op Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation 4.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

'PlayStation Vita in Nederland niet meer te koop' Het Hearts and Minds-systeem van Homefront: The Revolution
1

Reacties op: Spelunky-video beschrijft het ontwerp van de procedurele levels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Baukereg

    • 13 april 2016 18:07
    Die Game Maker’s Toolkit video's zijn verplichte kost voor iedereen die iets met gamedesign doet. En over dat boek hoor ik ook alleen maar positieve verhalen, dus die moet ik ook maar eens aanschaffen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.