Spelersaantal Battlefield 2042 op Steam duikt voor het eerst onder de duizend

Spelersaantal Battlefield 2042 op Steam duikt voor het eerst onder de duizend

Er zijn op moment van schrijven voor het eerst minder dan duizend gelijktijdige spelers van Battlefield 2042 op Steam.

Dat blijkt uit informatie op SteamDB. De teller staat op moment van schrijven op 951 spelers. Niet eerder kwam het spelersaantal op Steam voor het afgelopen november verschenen spel zo laag te liggen.

De release van Battlefield 2042 was omstreden. Spelers hadden kritiek op de staat waarin de game werd uitgegeven, met diverse bugs en het ontbreken van allerlei features. Sindsdien heeft ontwikkelaar Dice diverse verbeteringen doorgevoerd, maar het lijkt er op dat veel spelers het al hebben opgegeven. Daarbij verschijnt het eerste seizoen van de multiplayergame pas in de loop van de zomer.

EA heeft sindsdien laten weten dat de staat van de game onder andere te wijten is aan het feit dat werknemers zo'n twee jaar thuis hebben gewerkt. In de loop van april moet een nieuwe update uitkomen waarmee voice chat wordt toegevoegd, dat sinds de release van de game geen onderdeel van de ervaring uitmaakt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

covid was voor mij ook altijd een fijn excuus voor vanalles en nog wat zoals m'n werk niet goed doen en zo, jammer dat het ten einde loopt nu!

0
test

@Hoofd Er was meer aan de hand. Het originele team achter Battlefield is weg. De Frostbite engine moest weer een nieuwe upgrade krijgen en dat was dus een hel omdat alle documentatie en technische kennis blijkbaar vertrokken is bij DICE. Waarschijnlijk is dat ook de reden van alle bugs in de game.

0
test

@Draven Sorry, maar elke BF (Field en Front) van DICE is een ondermaatse bug-fest bij launch totdat de eerste reeks patches eroverheen gegoten is. Dit is de standaard van DICE/EA sinds BF1942. Laten we niet doen alsof 2042 een uitzondering is. Wat wel de uitzondering bij 2042 is, is dat de game bij lange na niet af is, afgezien van de bugs nog. Ook basic shizzle die al sinds dag 1 in de BF serie te zien is ontbreekt, zoals een scoreboard.

0
test

Voor ons is Teamspeak de ideale oplossing voor online gamen. Het is namelijk een geheel onafhankelijke, goedkoop digitaal communicatiemiddel. Je bepaalt zelf als admin wie mee kan doen in de gesprekken, muten, channels, veel opties (geen overbodige zoals bij Discord) en altijd knisperscherp geluid.

0
test

@Turambar Probleem met Multiplayer games is dat je niet wilt dat iemand die dood is verklapt waar de vijand is. Dat is niet netjes. Maar als je snel respawned dan boeit het niet en kan je inderdaad net zo goed Discord gebruiken.

0
test

@incarnatus maarja hoe praat je dan met randoms optie moet er dus altijd inzitten. Wij gebruiken beide, en ingame met randoms en discord.

0

Aanbevolen voor jou