Spelers kunnen naadloos schakelen tussen Steam Deck en pc

Spelers kunnen naadloos schakelen tussen Steam Deck en pc

Dankzij een nieuwe Dynamic Cloud Sync-optie voor Steam kunnen spelers volgens Valve naadloos schakelen tussen de Steam Deck en een pc.

Dankzij Dynamic Cloud Sync wordt alle data van een spel voordat de Steam Deck in slaapmodus gaat automatisch geüpload naar de cloud, waardoor men verder kan spelen waar men is gebleven op een pc of een andere Steam Deck. Valve beschrijft de feature in een nieuw artikel op Steam.

"We verwachten dat gebruikers vaak stoppen met spelen op Steam Deck zonder het spel af te sluiten, iets dat vaak gebeurt met draagbare apparaten. Wanneer mensen dankzij Dynamic Cloud Sync er voor kiezen om op een ander apparaat verder te spelen (of dat nou een pc of een andere Steam Deck is), kunnen mensen verder speler waar ze gebleven zijn. Steam downloadt automatisch alle savedata wanneer spelers vervolgens weer hun Steam Deck opstarten."

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren. In februari moeten de eerste exemplaren naar mensen met een reservering worden gestuurd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"of dat nou een pc of een andere Steam Deck is" - klinkt raar misschien, op een andere Steam Deck. Maar ik verdenk mensen er van er eentje bij het toilet te houden.

0

Aanbevolen voor jou