Volgens Lake is de slechterik in Xbox One-game Quantum Break "erg cool. Denk aan Die Hard. Slechterik (Alan Rickman) steelt bijna de show. Dit is onze interactieve, dynamische manier om de scènes uit films te doen waarin de slechterik zijn moves aan het plannen is." Volgens Lake moet dit er voor zorgen dat de tegenstander in de game complex is met verschillende lagen.

De hoofdpersonages zijn Jack en Beth, maar spelers schakelen gedurende de game naar slechterik Paul Serene. "Hij heeft een kracht waardoor hij verschillende tijdlijnen kan zien. Je kunt aan het einde van elk hoofdstuk verschillende toekomstbeelden met hem zien en een keuze maken. Welke van deze toekomstbeelden worden de realiteit? Dat wordt vervolgens de volgende episode."

Zoals eerder bekendgemaakt bestaat Quantum Break uit verschillende episodes. De complete game vormt samen een heel seizoen, waarin zowel gameplay als echt gefilmde beelden worden gemengd. Alle content staat op één disk en verschijnt dus niet afzonderlijk. De game moet volgend jaar op Xbox One verschijnen.