De gebroeders Wachowski staan voornamelijk bekend om hun zeer populaire Matrix-trilogie. Toch teren deze Amerikaanse knapen niet louter op dit onverwachte succes, maar proberen ze steeds opnieuw zeer diverse en verbazingwekkende films te creëren. In mei kunnen we dan ook hun nieuwste meesterwerk verwachten. Dan zal Speed Racer, een futuristische film die gebaseerd is op de gelijknamige animé, namelijk in de bioscopen draaien. Ook zit er een spel van Speed Racer aan te komen, waarvan vandaag enkele screenshots zijn vrijgegeven van de Wii- en de DS-versie.

Nintendo Wii:

In Speed Racer draait het vooral om razendsnelle actie. Het is in dit spel van ontwikkelaar Warner Bros. Interactive Entertainment dan ook mogelijk om futuristische voertuigen te besturen die zonder enige moeite snelheden van vijfhonderd kilometer per uur weten te bereiken. Als speler kruip je in de huid van een van de negentien belangrijke personages uit de film en race je op zestien verschillende banen, die de nodige onwerkelijke bochten loopings zullen bevatten.

Speed Racer ligt vanaf 6 mei in de Amerikaanse winkels, enkele dagen voordat de gelijknamige film in de bioscopen draait. Ook in Nederland zal het spel begin mei verkrijgbaar zijn, een exacte datum is nog niet bekend.

 Nintendo DS: