De special edition van GTA5 komt in een steelbook met exclusieve artwork. Deze editie bevat een landkaart van Los Santos en Blaine County. Daarnaast geeft het toegang tot een special ability boost voor alle drie de personages, waarmee de meter voor speciale moves 25 procent sneller vol loopt. Ook zitten er extra uitdagingen in voor het stuntvliegtuig, extra kleding en tatoeages en de exclusieve Pistol .50, Bullpup Shotgun en Melee Hammer in wapenwinkels.

De collector's edition van GTA 5 bevat alles dat in de special edition zit, met daarbovenop een fysieke geldtas met daarop het logo van de game, een pet met het Los Santos-logo erop en de mogelijkheid om bekende personages uit de GTA-reeks te gebruiken in de online modus van de game. Ook krijgen spelers vanaf het eerste moment een garage in het spel om auto's in op te slaan. Wanneer de game voor het eerst wordt opgestart, staan in de singleplayer al een Hotknife hotrod uit 1930 en een CarbonRS sportbike in de garage. In de multiplayer staat vanaf het begin al de Khamelion, een elektrische auto.

Rockstar kon nog geen Nederlandse prijzen vertellen, maar de special edition kost 79,99 dollar en de collector's edition 149,99 dollar. Waarschijnlijk zijn de prijzen in euro's vergelijkbaar. De game kan vanaf vandaag gereserveerd worden via Rockstar's website, al staan er momenteel nog geen links bij. Spelers die voor 17 september de game reserveren, ontvangen in de game de Atomic Blimp, een zeppelin.